fredag 15 juni 2012

Tillsammans bygger vi framtidens bokhandel

Jag fick ett brev från Anna Wrangel, nytillträdd VD på Svenska Bokhandlareföreningen, som fick mig att stärka min tro att det finns en framtid för svensk bokhandel. Hon betonar utveckling och en plan för framtidens bokhandel. På den banan har vi redan börjat vår marsch och nu ska det bli marsch med språng! 

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Här är brevet från Anna

Anna Wrangel, Foto: Mikael Jeppe
Tillsammans bygger vi framtidens bokhandel 

Nu har jag arbetat några veckor som nytillträdd VD på Svenska Bokhandlareföreningen. Sedan första stund har jag fått ett varmt välkomnande och har redan hunnit träffa ett stort antal av er handlare och bokhandelsanställda. Bland annat under de intressanta förlagspresentationsdagarna i Stenungsund i förra veckan.

Under denna första tid ägnar jag mycket kraft åt att sätta mig in i vår bransch – lära känna boken som en handelsvara, förlagen och inte minst verksamheten och vardagen för en bokhandlare. Jag har också haft tillfälle att engagera mig i nya samverkansplattformar som ska driva bokhandlarbranschens frågor på olika arenor. Exempelvis tillsammans med Svenska Förläggareföreningen.

Mitt första intryck är att vi har en god och stabil grund att stå på. Många av er är, med all rätt, oerhört stolta över att vara bokhandlare och att arbeta med böcker, och det är något vi verkligen ska ta fasta på. Men jag konstaterar även att vi har ett stort arbete framför oss. Om vi ska klara en ökande konkurrens krävs utveckling. I det korta perspektivet innebär detta bland annat att tydliggöra vårt varumärke och vårt erbjudande. I det långa perspektivet behöver vi en plan för framtidens bokhandel. Och vi har bråttom!

I detta är min tro och förhoppning att ni vill bidra. Ni är experterna på bokbranschen och jag är säker på att ni alla har goda idéer om förbättringar, inte bara i er egen verksamhet, utan också om Svenska Bokhandlareföreningen och branschen som helhet.

Därför vill jag nu öppna för diskussion och dialog. Tveka inte att höra av er till mig med tankar som kan gynna utvecklingen av vår förening och era affärer. Tillsammans bygger vi framtidens bokhandel!

Med förhoppning om ett fortsatt givande arbete och vänliga sommarhälsningar.


Anna Wrangel
VD, Bokhandlareföreningen

1 kommentar:

  1. Ett fönster har öppnats hos Svenska Bokhandlareföreningen. Friska vindar blåser, man ser försommarljus och hör fågelsång.
    Vackert så!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.