måndag 18 november 2013

Handels- och Företagsgalan 2013


Organisationerna Svensk Handel, Företagarna Sundsvall och Stenstan anordnade en Handels- och företagsgala torsdag 14 nov på Quality hotell i Sundsvall. En tre-rätters middag, Jan Bylund som konferencier, Frihetsorkestern och så Clabbe af Geijerstam bjöds de 450 deltagarna.

Under kvällen delades ut priser i tre kategorier för goda prestationer till företagare och medarbetare bland Sundsvalls lokala företag. De tre kategorierna var Årets butik, Årets förebild och Årets Marknadsförare.

Vinnare blev:

Årets butik - XXL Sport och Vildmark, Birsta
Årets förebild - Maria Lindgren, Body Shop
Årets Marknadsförare -  Lennart Bergström, Vängåvans Bok & Papper

Tre glada vinnare på Handels- och Företagargalan. Foto Linus Wallin, ST

Det känns givetvis oerhört härligt att bli uppskattad för det arbete som jag och mina kollegor gör.

Motiveringen lyder, "Lennart tänker nytt kring marknadsföring av en traditionell bransch och lyfter därmed marknadsföringen till en helt ny nivå".

Förutom ära, vacker blombukett och diplom fick varje pristagare en grafisk bild av Christian Beijer, passande nog med rubriken "This is a takeover! Mova Ya!". Christian Beijer är ett geni.


Mitt tacktal efter att ha mottagit priset


Så har jag blivit Årets Marknadsförare. Vill ni veta hur man gör?

Jag är ju ingenjör, en sån där som räknar på allt. Grundgrejen som marknadsförare är ju att man vill nå alla med sitt budskap, t ex ett erbjudande på en ask häftstift för 40 kr.

Men som ingenjör tittar man ju på vilka man vill nå och säg då alla innevånare i Sundsvalls kommun. Det är 96 977 personer.

Det innebär att ska man räkna på att nå dom här 96 977 så blir det då 96 977 obekanta, ni vet sånt som man kallar X, Y, Z, osv. Agda i Bredsand blir X, Gunilla i Skönsberg blir Y, ja ni förstår?

Sedan är det bara att räkna, ja det blir ju förstås ett ekvationssystem med 96 977 rader som ska lösas med Gaussiska kvadreringssystem med ojämviktsekvivalenter kombinerat med hyperbolen på kommunens yta minus sjöar och vattendrag och så justerat för kvadratroten ur kallortstillägget så är det klart på en grisblink.

Därför sitter Agda i Bredsand och funderar på hur det kom sig att hon kom på att hon behöver en ask häftstift just nu.

Men kom ihåg att använd inte Schrödingerekvationen för då blir det bara en massa obetalbara i onämnaren. 


Så blir man Årets Marknadsförare. Tack!


Länkar
"Handelsgalan är en succé", Dagbladet, läs hela artikeln här.
"Succépremiär för ny gala i Sundsvall", Sundsvalls Tidning, läs hela artikeln här.