torsdag 30 april 2015

Snart sommar i Stenstan

Stenstans nya strandpromenad tar form, från Navet, förbi Puckelbron, Thulebron och bort till Storbron. Som att promenera vid Seine i Paris på Rive Gauche.



Fontänen i Vängåvan putsas upp inför sommaren

Uteserveringarna byggs i rask takt

Här på nybyggda kajen vill vi sitta i sommar och umgås, äta glass, se på när båtburna gäster till Stenstan angör kajen och bara fröjdas över den vackra Stenstaden. Vår stad.


Promenadkonsert med Nordiska Kammarensemblen, 28 maj


Den populära Promenadkonserten med Nordiska Kammarensemblen går i år av stapeln torsdagen den 28 maj med ingen mindre än författaren Märta Tikkanen som gäst. Finlandssvenska Märta är en av Nordens mest lästa och översatta författare. Hon har skrivit sig genom livet, skrivandet har varit hennes ventil, ”Så länge orden finns, finns jag".

Promenadkonserten är en konsert med musikaliska upplevelser, mingel, mat och möten. Här kan du komma och gå som du vill och föredrar du att sitta i en soffa och dricka eller äta något gott medan du lyssnar går det bra! Konsertsalen är uppdukad med bord och soffor blandat med vanlig konsertsittning och ensemblen bjuder på blandad musik, ofta musikernas egna favoritverk.

Nordiska kammarorkestern är en orkester med mod och vilja som turnerar i hela Västernorrland och gör gästspel nationellt och internationellt. Orkestern har rönt stora framgångar med sitt arbete för barn och unga och har alltid legat i framkant när det gäller beställningar av nyskriven musik, framförallt av svenska tonsättare.

Konserten ges torsdag den 28 maj, kl 17.

Mer information här.

Erbjudande
Genom ett samarbete mellan Akademibokhandeln Vängåvan och Scenkonst Västernorrland får våra kunder 30 kr rabatt på biljettpriset genom att uppge kod "Bok" när biljetter köps hos Entré Sundsvall.