tisdag 8 april 2014

Konstnärshotellet i franska Grez i farozonen

På vår litterära resa till Frankrike hösten 2013 besökte vi och våra 25 medresenärer det svenska konstnärshotellet i Grez.

Buss hämtade vid hotellet för en tur ut på landet söder om Paris. Vi åker genom den stora Fontainebleau-skogen, gör ett uppehåll vid det vackra slottet i Fontainebleau och tar en promenad i slottsparken.

Vidare till den lilla byn Grez-sur-Loing, som på 1880-talet var tillflyktsort för många konstnärer och författare t. ex. Carl Larsson, Karl Nordström och August Strindberg. Det vackert restaurerade Hôtel Chevillon drivs av en stiftelse i Göteborg och tar idag åter emot svenska författare och konstnärer. Se mer här. Viveca Lärn, Johan Theorin, Marie Hermansson och Åsa Moberg är bland de svenska författare som varit på stipendium till Hôtel Chevillon.

Vi tar en promenad runt i byn och längs floden Loing. Vi äter gemensam lunch i form av en picknick i det gröna, tillsammans med de författare och konstnärer som vid detta tillfälle bor och arbetar där.

Nu är hotellet i farozonen. Se artikel nedan i Dagens Industri, 2014-04-08.


Länk till stiftelsen Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing, klicka här.

måndag 7 april 2014

Morgontåren har guld i mun, eller?

Konstnären Christian Beijer har på måndagsmorgonen bidragit med denna bild med ytterst obekant ursprung på hur kaffetåren kan avnjutas på morgonen.