fredag 21 december 2012

Nu är det jul igen


Vängåvan i vinterskrud

Tänk vad tiden går fort. Det var ju nyss sommar och nu är det jul. Jag skriver detta den 21 december, den dag då vintersolståndet inträffar (11:16 för att vara exakt). Den dag då natten är som längst och dagen som kortast. Om man bor norr om polcirkeln så kommer solen aldrig upp över horisonten den dagen.

Det man då kan glädja sig med är att nu blir dagarna längre och längre, ända fram till midsommar.

Vad man ytterligare kan glädja sig åt är att det har varit ett bra år för litteraturen. Många utmärkta böcker har kommit ut och dessutom nått många läsare. Våra författarkvällar, Bokens Afton, har varit välbesökta och ofta utsålda. Vårt försök med att anordna en Deckarfestival på Stadshuset slog mycket väl ut med 300 besökare, som lyssnade på sex av landets bästa författare av kriminallitteratur. Det gav mersmak. Tänk om vi kunde få med oss flera aktörer för att anordna en stor litteratur- och kulturfestival i Sundsvall varje eller vartannat år. Jag har väckt tanken hos några engagerade personer så vi får väl se hur det går.

Det glädjer mig också att så många vill läsa det nyhetsbrev, som jag skriver varje måndag. Nu är antalet prenumeranter ca 2 600 och växer varje dag. Där skriver jag om de aktiviteter vi har, som Bokens Afton, signeringar, tipsar om nya böcker, osv. Vill du också ha ett nyhetsbrev, så mejla bokensafton@bokiasundsvall.se.

Det är även roligt att de fem bloggar jag och mina medarbetare skriver når fler och fler läsare. Det stimulerar till att försöka göra dessa lite bättre nästa år.

Tack för att du finns som kund hos oss.


Jag och mina medarbetare önskar dig 
en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Lennart Bergström
BOKIA Sundsvall
Storgatan 22, Box 893, 851 24 Sundsvall
Tfn 060 150475, 070 6734760, Hemsida
Läs våra bloggar:
Och vi finns även på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar