måndag 19 januari 2015

Behöver motion vara tråkigt?

Januari är eftertankens månad. Hälsa, kost och motion är det som upptar tankarna hos många av oss efter helgernas stillasittande och frosseri i mat.

Då kan man kanske ta sig till ett gym och träna på deras maskiner tillsammans med andra motionärer. Det sägs inte många ord i träningslokalen, det är mest stånk och stön. Kanske inte den mest sociala miljön man kan tänka sig.

Man kan spänna på sig skidorna och ta sig en tur i naturen! Härligt och avkopplande. Men någon social gemenskap ger det kanske inte heller.

Vad ska man då göra för att både motionera och komma med i en social gemenskap? Där har jag ett tips!Dansa dig lycklig!

För gillar du att dansa så är du bara att gratulera. Det finns forskare som menar att regelbunden dans leder till minskad stress och huvudvärk och gör oss gladare och piggare. Vissa påstår till och med att man får bättre självkänsla och blir bättre på att hantera vardagsproblem. Dans är motion!

Min fru och jag har varit medlemmar i dansföreningen Trolldansarna i ett antal år. En förening med 600 medlemmar i alla åldrar. Man anordnar kurser i bugg och foxtrot, även för barn och ungdomar. Dessutom har Trolldansarna en social danskväll varje söndag, kl 19-21, i klubblokalen Bergsåkers Folkets Hus. Där träffas många glada dansare, umgås, fikar och dansmotionerar.

Måndag 26 januari börjar en nybörjarkurs i bugg, som jag tycker att du ska hoppa på och testa om det är något för dig. Kursen går på kvällstid 20.15-21.45 och pågår under tolv tillfällen under våren.

Se gärna Trolldansarnas hemsida här, där du även kan anmäla dig.

I början av 2014 kom Tony Irving på besök och lärde oss att dansa en rad olika danser under en lördag-söndag. Blev omåttligt populärt.